Πεταλίδι

Οι ξενώνες μας βρίσκονται στο παραθαλάσσιο Πεταλίδι, που έχει κτιστεί στον ομώνυμο πανέμορφο φυσικό όρμο, ένα πραγματικό πέταλο, εξ ου και το όνομά του. Εδώ, στα ανατολικά παράλια της ξακουστής, από τον Όμηρο, Πυλίας, οι επισκέπτες μπορούν να χαρούν τις ποικιλόμορφες παραλίες, να γευτούν την ιδιαίτερη φύση, να περπατήσουν στα σκεπασμένα με χώμα και βλάστιση μονοπάτια της ιστορίας.


Στα νερά του όρμου του Πεταλιδίου, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα, καθρεφτίστηκαν τρεις πόλεις: η ομηρική «προικώα Αίπεια», η αρχαία Κορώνη των επαναπατρισθέντων Μεσσηνίων με τη βοήθεια των Βοιωτών και το σημερινό Πεταλίδι που δόθηκε ως αντίδωρο στους αγωνιστές του 1821, κυρίως στους Μανιάτες, για την προσφορά τους στον Αγώνα.


Η κωμόπολη του Πεταλιδίου ιδρύθηκε το 1834 με βασιλικό διάταγμα και ύστερα από πρωτοβουλία του Νικόλαου-Πιερράκου Μαυρομιχάλη για εγκατάσταση Μανιατών εκεί.


Από το Πεταλίδι οι εξορμήσεις είναι εύκολες σε πάρα πολλά χωριά και πόλεις της Μεσσηνίας. Επίσης, η οδοιπορία στο όρος Λυκόδημο και στις γύρω από αυτό βουνοκορφές, προσφέρει εικόνες και συγκινήσεις μοναδικές. Πάνω από το Πεταλίδι βρίσκεται το κάστρο του Πέραν που κτίστηκε κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας και αποτελούσε μια από τις δεκατρείς βίγλες ελέγχου του Μεσσηνιακού κόλπου που είχαν κατασκευαστεί στο ακρωτήριο Ακρίτας. Στην είσοδο του Πεταλιδίου βρίσκονται τα ρωμαϊκά λουτρά που πρόσφατα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.


Εξερευνήστε την περιοχή γύρω από το Πεταλίδι, ακολουθώντας το 3ήμερο ταξίδι που σχεδίασε το wondergreece.gr αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Moorea!

Φωτογραφικό υλικό